Velkommen til 
Atferdssenter for smådyr

Velkommen til denne siden hvor du kan få informasjon om produkter og tjenester eller lese fagstoff om atferd. Om du er interessert i hund eller katt, kanin eller burfugl, så vil du finne noe interessant.

Atferdssenteret tilbyr atferdskonsultasjoner for selskapsdyr, privattimer hjemme eller på senteret, foredrag, kurser og atferdstester. Den 1.oktober 2015 ble jeg deleier i en ny dyreklinikk, Nedre Glomma dyreklinikk , sammen med veterinær Ida Løvland, der fokuset er både på helse og atferd. Jeg fremdeles tilgjengelig til atferdstimer ved Moss Dyreklinikk, ved Råde Hund, og til hjemmebesøk i tillegg til på klinikken, som ligger like ved Østfoldhallen, Dikeveien 34 er adressen. Jeg samarbeider fremdeles ganske tett med  Carola Brusevold fra Råde Hund og Anna Bjurgård Compton  fra Compton’s Harmony Dyretrening  i forhold til atferdskurs og konsultasjoner, så om du ikke treffer meg på telefon i en hektisk periode, vil de være tilgjengelig for å hjelpe til.

Visjonen med atferdssenteret er å tilby hjelp til familier som ønsker å leve i harmoni med dyret sitt, uansett problemstilling og utgangspunkt. Når det er hunden eller kattens atferd som skal endres, bruker vi gjennomprøvde, trygge, effektive og positive treningsmetoder.

 

Vennlig hilsen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

 

Månedens atferdspørsmål

Skvetten hund

Vi har en søt liten langhåret Dvergdach som skvetter litt inne. Det er en hannhund og det er ganske ubehagelig. hjemme hos oss er det for det meste på badet men det hender jeg kommer over noen dammer andre steder også. Det skjer muligens ca 2 ganger pr uke. Og så skvetter han når han er på besøk hos andre.  Det blir til slutt slik at vi ikke kan ta han med på besøk.
Vi kan ha vært ute på tur, så det har ikke med at han har vært lenge inne.
Hva kan jeg gjøre med dette problem?
Han er også litt masete og skal ha oppmerksomhet hele tiden. Hva kan gjøres med det?

 

Les mer …

Månedens atferdspørsmål

Hunden uler når babyen gråter

Vi har ei tispe på snart 5 år. Hun har ikke hatt valpekull (om det skulle ha noen betydning for denne saken....??). For 1,5 år siden fikk vi en sønn. Dette gikk veldig fint syns vi, men da babyen ble ca 6 mnd begynte hun å pipe hver gang babyen gråt. Dette har utviklet seg og bare blitt verre. Nå hyler/uler hun for full hals så fort sønnen vår eller andre barn så vidt begynner å sutre litt. Det blir et uutholdelig støynivå. Fikk tips om å forsøke rose henne før hun setter igang. Dette er en metode vi har brukt på henne tidligere i forbindelse med gneldring på folk/dyr og det har fungert bra. Men i dette tilfelle fungerer det ikke. Vi klarer ikke være konsekvente fordi vi sjelden rekker og vi mange ganger ikke er tilstede når det skjer; hun setter igang et hundredels sekund etter barnet begynner å gråte. Hun uler like mye uansett om barnet sitter på gulvet ved siden av henne eller om vi er i en annen del av huset bak lukkede dører. En morgen tenkte vi at vi skulle "forebygge" ved å sette hunden i bilen før frokost. Det hjalp heller ikke. Hun hørte barnet gråte inne og satt i bilen og ulte like mye. Å snakke til henne er nytteløst. Da må man jo skrike høyere enn barnet og hunden tilsammen for å bli hørt. Avledning fungerer heller ikke. Spiser hun, uler hun ned i skåla med munnen full av mat. Trekker hun akebrett jobber hun på mens hun hyler av full hals..... Om det har noe å si for dette tilfelle så har hun alltid vært litt skeptisk for barn hun ikke kjenner da hun hadde et par uheldige episoder som valp. Har jobbet endel med dette og det har blitt noe bedre.
Hvorfor gjør hun dette? Er det mulig å gjøre noe med det?

Les mer …

Her er vi

Du finner oss ved
Nedre Glomma Dyreklinikk
69 16 61 16
gry@ng-dk.no

Du når oss på telefon
man-tor 09-19
fre 09-18
lør 09-13

Gry Eskeland
915 96 526
Carola Brusevold
971 66 636
Anna Bjurgård Compton
975 79 379

post@atferdssenter.no