Visste du at?

hestoyeHester tar lang tid å venne seg fra mørkt til lyst, og fra lyst til mørkt. Det tar opptil 30 minutter før de er blitt vant til det nye lysnivået. Det kan være en god grunn til at de er redd for å gå inn i en mørk boks.


sint_kattKatter viser mye bløffe-atferd. For å se store ut, står de med siden til motstanderen og lar pelsen stå rett ut, slik at de ser dobbelt så store ut.


catcuddleKatter kan ofte skifte personlighet etter et dramatisk traume, fra å være asosial til å bli veldig kosete, eller motsatt. Etter slike traumer er det viktig å ta seg av katten og ikke la den gå for seg selv, for å unngå at han/hun utvikler seg til å bli asosial.


kattluktKatter bruker mye lukter i sin kommunikasjon med andre katter. Det er funnet 40 stoffer, og av disse er 13 felles for alle katter uansett rase.


hundfortidVi har levd sammen med hunder i 12-14000 år, og på tross av dette er det brukt veldig lite forskningsmidler for å forske på hund generelt.


valp_soverValper som har opplevd korte og regelmessige atskillelser (10 minutt) fra eieren de første 4 ukene lærer lettere å være alene hjemme enn de som opplever sjeldnere og lengre (60 minutt) atskillelser


babyrabbitKaninmor ammer ungene sine 1 gang daglig, ca 3 minutter per dag. I naturen ville ikke moren være i nærheten av reiret utenom i foringstiden.


wild_dog_packGrunnen til at tisper som lever i flokk får synkronisert løpetid og ofte utvikler falsk drektighet, er at i naturen hjelper det til å bevare flokken. Alfatispen som den eneste som får valper i naturen, kunne allikevel gå på jakt, mens tanter og søstre kunne fungere som ammer og barnevakt.


gladhundKommunikasjon er komplisert. En hale som logrer betyr ikke alltid glede! To signaler kan bety to forskjellige ting når de presenteres hver for seg, men hvis de blir presentert samtidig, betyr de en tredje ting.


katt_spiseHunder spiser sammen med flokken, katter gjør ikke det samme. Dette er en av grunnene til at det er lettere å bruke godbiter i trening av hunder enn katter. Sagt på en annen måte, det å spise er en sosial handling hos hunder.

Her er vi

Du finner oss ved
Nedre Glomma Dyreklinikk
69 16 61 16
gry@ng-dk.no

Du når oss på telefon
man-tor 09-19
fre 09-18
lør 09-13

Gry Eskeland
915 96 526
Carola Brusevold
971 66 636
Anna Bjurgård Compton
975 79 379

post@atferdssenter.no