Anna Bjurgård Compton

Jeg er en av de som i februar 2013 er de første til å fullføre en norsk utdannelse innen atferdsterapi for hund og katt. Denne utdanningen er i regi av NAS(Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr) og NMBU (Norges Miljø og Biovitenskapelig Universitet). Som bakgrunn har jeg utdanning innen Etologi – Husdyrvitenskap. 

Etologi er enkelt forklart, læren om dyrs atferd, jeg har hovedfokus på det som kalles sports- og familiedyr, altså hund, katt og hest. Jeg har en masterutdanning i Etologi fra NMBU. I tillegg har jeg en Bachelor i Pedagogikk fra UiO(Universitet i Oslo) og er utdannet dyreassistert terapeut ved NMBU og Antrozoologisenteret. Jeg har også tatt Canis Klikkertrenerkurs (1-årig kurs), K9 Nosework Instruktør utdanning ed gründeren selv, Ron Gaunt fra USA.  

Jeg driver nå mitt eget firma Harmony Dyretrening hvor jeg tilbyr atferdskonsultasjoner, privattimer, kurs og foredrag og tar oppdrag for og sammen med Atferdssenter for smådyr.

 Det er en styrke at vi er tre som jobber sammen da vi sammen har mer kunnskap og erfaring enn hver for oss, og vi kan konsultere hverandre ved behov. 

Personlig så har jeg hatt og drevet med dyr i hele mitt liv. Jeg har vært innom flere hunderaser som bl.a. boxere, tollere, golden, rottweiler, maller og blandinger. På hestefronten begynte jeg ved 5 års alder og tok opp konkurrering så snart jeg fikk mulighet. Dette holdt jeg på med til jeg var 17 år og flyttet utenlands 1 år til NM, USA. Her var jeg så heldig å bo på en ranch med ca.30 hest, hvorav 4 avlshingster. Her fikk jeg prøve meg aktivt innen avl, innriding mm. Siden så har jeg holdt på med hest av og på ved siden av studiene når jeg ser muligheten. For øyeblikket har jeg en hund fulltid min 9 år gamle hannhund av rase Nova Scotia Duck Tolling Retriever som er godkjent redningshund og terapihund, samt min mors Golden retriever tispe på 6 år og en 1 år gammel hannhund  blanding av Gran Danoise, Schæfer og Setter, og en ny valp er i tankene. 

Faglig brenner jeg for dyrs rettigheter og preventivt arbeid ved å informere allmennheten. Mangel på kunnskap er vår største fiende. Jeg synes også det er spennende å se hva dyr kan klare, ved å la de få bruke sine evner og derfor driver jeg aktivt med bl.a. søksarbeid. 

Dette er livet for meg.

 

Her er vi

Du finner oss ved
Nedre Glomma Dyreklinikk
69 16 61 16
gry@ng-dk.no

Du når oss på telefon
man-tor 09-19
fre 09-18
lør 09-13

Gry Eskeland
915 96 526
Carola Brusevold
971 66 636
Anna Bjurgård Compton
975 79 379

post@atferdssenter.no