Carola M. Pilzer Brusevold


carola fJeg er utdannet som hundeinstruktør, hundemassør, fysio - og rehabiliteringsterapeut, samt hundefrisør. Jeg fikk min første hund i 1982 og har siden hatt hund som hobby og senere også som mitt yrke (Råde hund).

 


I 1984 tok jeg mitt første instruktørkurs, og siden har jeg tatt flere instruktør- og hundetrenerkurs, bl.a. Canis klikkertrenerkurs. I 1987 begynte jeg i lære som hundefrisør. I 2002 tok jeg hundemassasjeutdannelse og i 2010 utdannet jeg meg også til fysio - og rehabiliteringsterapeut for hund.

 


Jeg forsøker hele tiden å videreutvikle meg innen faget hund. Atferd er imidlertid mitt favoritt tema. Hvorfor hunder (og vi) gjør som vi gjør er et engasjerende tema! Min intensjon er å formidle fakta om hund, og positiv trening basert på både lang erfaring og faglig god kunnskap om hund. Jeg har derfor valgt å knytte meg til trivelige samarbeidspartnere som kan bidra med å utfylle mine intensjoner. Fra januar 2012 samarbeider jeg med veterinær og atferdskonsulent Gry Eskeland mht til atferdskonsultasjoner. Privat har jeg fire hunder hjemme, av rasen Pumi og dachshund. Jeg elsker å trene med de innen varierte hundesporter, og konkurrerer også når tid og energi tillater det. Jeg er også NKK - godkjent dommer i denne hundesporten og har i tillegg til mindre stevner rundt i landet også vært dommer på bl.a Nordisk mesterskap i 2011 og Svenska mesterskapet 2012. Kreativ lydighet må sies å være min favoritthundesport!


Jeg er også en "hobbyoppdretter" og har drevet et lite oppdrett siden 1990. Arv og miljø har stor påvirkning på en valp, og det har vært lærerikt å få følge flere valpekull gjennom deres livsvei. "Mine" førstefødte kull har for lengst levet sine liv. Jeg har hatt det privilegiet å følge mange av de på sidenlinjen, og gjort meg mange tanker underveis. I dag har jeg sjelden valpekull, fordi jeg føler det som et så stort ansvar å finne det rette hjem til det enkelte individ. Men jeg gleder meg desto mer over hvert kull som jeg får gleden av å følge!


Hund kan altså trygt sies å være min livsstil! For meg er hunden først og fremst et familiemedlem, men aldri på bekostning av hundens egenart og individuelle behov. Det kreves et visst minstemål av kunnskap for å være en rimelig god hundeeier. Jeg har tro på at jo flere som bidrar, jo bredere kunnskapsbank blir det for den enkelte hundeeier. Derfor velger jeg å ikke bare fremme min egen måte å omgås hunder på ved min lille hundeskole, men også samarbeide med andre dyktige hundefolk. De finnes i alle land!


Min intensjon er på alle måter å bidra til et trivelig og godt hundehold, basert på respekt for hunden som art og individ!

Her er vi

Du finner oss ved
Nedre Glomma Dyreklinikk
69 16 61 16
gry@ng-dk.no

Du når oss på telefon
man-tor 09-19
fre 09-18
lør 09-13

Gry Eskeland
915 96 526
Carola Brusevold
971 66 636
Anna Bjurgård Compton
975 79 379

post@atferdssenter.no