Gry Eskeland

Atferdssenter for smådyr drives av Gry Eskeland. Jeg er veterinær, og har jobbet innen smådyr og kjæledyr siden 1994. Atferdskonsultasjoner har jeg hatt som tilbud siden 1995.

Min interesse for dyrs atferd startet allerede som student, og jeg har hospitert hos flere atferdsterapeuter i England og Skottland hvor jeg tok min utdannelse.

Jeg har i tillegg tatt en masterutdannelse innen atferdskonsultasjon ved University of Southampton, et av de første universitetene i Europa som tilbød en slik utdannelse. Her ble det lagt vekt på hunden og kattens atferd, men de andre artene var også pensum.

Hva med egen erfaring med hold av kjæledyr? Jo, jeg har vært bort i både gnagere og burfugl i min ungdom, noen korte visitter av katter innimellom, men nå er det hunden som står fremst i kjæledyrholdet mitt.

Jeg er aktiv med hundene våre og har vært innom mange grener av hundesporten. Det begynte med en omplassert fransk bulldog, fortsatte til en irsk softcoated wheaten terrier, så en border terrier og deretter en engelsk springer spaniel. Etter dette ble det en ny border terrier, så en cavalier king charles spaniel og en Border Collie, og en border terrier igjen. For tiden har vi tre hunder i huset. Alle hundene har fått prøve seg på hundesportens aktiviteter, alt ifra utstilling til lydighet og bruksarbeid, hitrening med borderen og jakttrening med springeren. Det som allikevel er favoritten er agility. De siste årene har jeg lagt konkurranser på hylla, men blitt interessert i nosework i stedet.

Innen tillitsverv har jeg vært nestleder i smådyrpraktiserende veterinærers forening i perioden 1998-2002. I den forbindelse var jeg kursleder på smådyrveterinærenes del (tema:atferd) av Veterinære fagdager i 2000. Jeg var initiativtaker til Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr og leder fra 2000 til 2002 og sitter fremdeles i styret. Jeg er medlem av flere internasjonale atferdsgrupper. Jeg har vært prosjektleder i Hunden Blå (2007-2008), og prosjektmedarbeider for utvikling av en formell utdannelse for atferdskonsulenter i Norge (2009). Her er jeg både foreleser og sensor på eksamen.

Et av mine interesseområder innen atferd er preventiv behandling av atferdsproblemer, dvs valpekurs, nybegynnerkurs og rådgiving til eiere før de kjøper valp. På klinikken prøver vi å gjøre oppholdet så positivt som mulig, ved å tilby valpekvelder for de unge valpene, bruker tid til å venne dem til undersøkelser og at undersøkelsesbordet er et greit sted å være. Vi har også muligheter for kattungekvelder, med et tilsvarende fokus. Et annet interesseområde er helse og atferd, og med det viktigheten av å utelukke medisinske årsaker til atferdsproblemer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 Atferdssenter for smådyr, Gry Eskeland. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon